Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)

Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen) Tanımı İçin Malzemeler

Kiraz sosu için;

  • 1 şişe konserve kiraz suyuyla (370 gram kiraz)
  • 200 ml kirazın suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Tabanı için;

  • 200 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Cheesecake harcı için;

  • 500 gram quark (veya labne peynir)
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Limon kabuğu rendesi
  • File badem

Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye kirazları süzüp suyunu tencereye alıyoruz.
  2. İçine şeker ve nişastayı biraz suda açıp ekliyoruz.
  3. Ocakta yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Ardından süzülmüş kirazları ekleyip 1 dk kadar daha kaynatıp olması için kenara alıyoruz.
  5. Tabanı için; tüm materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz.
  6. Üzerini kapatıp 10 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  7. Cheesecake lçin; yumurta hariç tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  8. Yumurtaları tek tek içine ekleyip karıştırıyoruz. (26 cm kalıp) kalıbın tabanına yağlı kağıt serip, kenarlarını düzgünce yağlıyoruz.
  9. Hamuru merdaneyle açıp kalıba yayıp kenarlarını üste kadar kaplıyoruz.
  10. Hamurun üzerine hazırladığımız kiraz sosunu döküp düzeltiyoruz kiraz sosunun üzerine cheesecake karışımını üzerine döküp, son olarak file bademlerini üzerine serpip ısıtılmış fırında 175 derecede alt üst ayarda fırının alttan ikinci telinde 50 dk kadar pişiriyoruz.
  11. Fırının kapağını açıp ılıyana kadar fırında kapağı açık bekletip, güzelce soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğal Limonata
Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Sufle (Glutensiz)
Supangle
Keto Kraker
Hdabla | © 2025 |