Kabak Mücver

Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 3-4 kol yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz ve üzerine soğanlarımızı doğruyoruz ,baharatlarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
  2. Yumurtamızı kırıyoruz,karıştırıyoruz unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tavamızı ısıtıyoruz ve çok az yağ ekliyoruz ben pankek tavasında pişirdim ancak olmayanlarda olağan tavada az yağ ile çarçabuk pişirebilir ,bir yemek kaşığı ekleyip yuvarlak halde yayıyoruz.
  4. Bir tarafı kızarınca çatal batırıyoruz içide bu biçimde pişiyor iki tarafınıda kızartıyoruz.
  5. Diyet yapanlar için çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek oluyor unu tam buğday un kullandım siz olağan un ilede yapabilirsiniz.

Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Izgara Tadında But Tarifi
Eli Böğründe (İki Kişilik)
Sıvı Yağlı Nefis Kurabiye
Şahane Elmalı Kurabiye
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Kereviz Çorbası
Hdabla | © 2025 |