Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 – 5 buçuk su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni

Süslemek için;

  • 1 tutam maydanoz

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye koyunuz, eridikten sonra unu ek ediniz, rengi değişene kadar kavurunuz.
  2. Sonra salçayı koyup bir iki çeşit karıştırınız.
  3. Üzerine şehriyeyi ekleyiniz .
  4. Tuzunu, çeşniyi ve suyunu ekleyip kapağını kapatınız.
  5. Piştikten sonra üzerine maydanoz serperek servis yapınız.

Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Ton Balıklı Kabak Rulosu
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Puf Puf Sade Poğaça Tarifi
Sade Mini Ekmekler (İçi Hamur Olmayan)
Faslı Kuzu Sırtı Ve Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |