Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)

Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine maya ,şeker ve ılık suyu koyup karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek koyup tuzunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu mayalanması için yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu iki eşit kesime bölüyoruz bir modülünü alıp merdane yahut oklava yardımıyla açıyoruz ve biçim veriyoruz .
  5. Ben bardakla yuvarlak hali verdim istediğiniz hali verebilirsiniz .
  6. Tavaya sıvı yağımızı koyup önlü artlı formda kızartıyoruz bütün hamur bitene kadar devam ediyoruz ve hazır.

Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kore Usulü Rulo Omlet
Kayseri Yağlaması
Tavuk Şiş
Cevizli Soğuk Baklava
Brownie (Diyet Bozmayan)
Fırında Soslu Karnabahar
Hdabla | © 2025 |