Soslu Patates Kızartması
Soslu Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Kimyon
Soslu Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp kızartalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Küp küp doğradığımız soğanları ve biberleri tavaya alalım ve kavuralım.
- Domates salçasını ekleyip göz kararı biraz da su ekleyelim hem salça daha uygun açılır hem de sos kıvamı alır.
- Baharatlarını ekleyelim. Karıştıralım.
- Kızaran patatesleri de tavaya alıp son defa karıştıralım ve servis edelim.
Kahvaltıya çok yakışan lezzetli bir tanım.
Soslu Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








