Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı elenmiş un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcağa yakın su
- 1 paket instant maya
Sos için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üst gereçler:
- Sucuk
- Rendelenmiş kaşar
- İnce doğranmış biber
- İnce doğranmış mantar
( isterseniz mısır ve zeytin)
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıcak su dışındaki hamur materyallerini bir kapta karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyerek güzelce yaklaşık 5 dk yoğurun.
- Ağzı kapalı bir kapta, etrafını sararak 10 dk dinlendirin.
- 10 dk sonra iki eşit hamur yapın ve 5 dk daha dinlendirin.
- 5 dk sonra 4 eşit modül olacak formda tıpkı kapta tekrar dinlendirin.
- Sucuğu, biberi ve mantarı ince ince doğrayın. Kaşarı rendeleyin.
- Derin bir kapta sos gereçlerini karıştırın.
- Dörde ayırdığınız bezelerden birini az un kullanarak açın. (ben 32 cm lik pizza tepsisi kullandım).
- Hamurun tabanını çatalla delin. Evvel sosu düzgünce hamura yayın. Sonra da üst materyalleri yayın. En son kaşar rendesini serpin.
- Tüm bezeleri birebir halde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dk denetimli pişirin.
- Ayrıca bu pizzaları pişirme basamağına kadar hazırlayıp,dondurucuda kilitli saklama poşetlerinde de bekletebilirsiniz. Dilek ederseniz daha küçük uzunluklarda yapıp saklamak daha kolay olabilir.
- Başka bir seçenek olarak yalnızca taban hamurunu da dondurup, buzlukta bekletebilirsiniz. Not: Pizzam yanmadı. Sarı akşam ışığında çektiğim için o denli çıkmış😔 kusura bakmayın lütfen❤️🙏Afiyet olsun şimdiden.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













