Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcağa yakın su
  • 1 paket instant maya

Sos için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üst gereçler:

  • Sucuk
  • Rendelenmiş kaşar
  • İnce doğranmış biber
  • İnce doğranmış mantar

( isterseniz mısır ve zeytin)

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıcak su dışındaki hamur materyallerini bir kapta karıştırın.
  2. Sıcak suyu ekleyerek güzelce yaklaşık 5 dk yoğurun.
  3. Ağzı kapalı bir kapta, etrafını sararak 10 dk dinlendirin.
  4. 10 dk sonra iki eşit hamur yapın ve 5 dk daha dinlendirin.
  5. 5 dk sonra 4 eşit modül olacak formda tıpkı kapta tekrar dinlendirin.
  6. Sucuğu, biberi ve mantarı ince ince doğrayın. Kaşarı rendeleyin.
  7. Derin bir kapta sos gereçlerini karıştırın.
  8. Dörde ayırdığınız bezelerden birini az un kullanarak açın. (ben 32 cm lik pizza tepsisi kullandım).
  9. Hamurun tabanını çatalla delin. Evvel sosu düzgünce hamura yayın. Sonra da üst materyalleri yayın. En son kaşar rendesini serpin.
  10. Tüm bezeleri birebir halde hazırlayın.
  11. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dk denetimli pişirin.
  12. Ayrıca bu pizzaları pişirme basamağına kadar hazırlayıp,dondurucuda kilitli saklama poşetlerinde de bekletebilirsiniz. Dilek ederseniz daha küçük uzunluklarda yapıp saklamak daha kolay olabilir.
  13. Başka bir seçenek olarak yalnızca taban hamurunu da dondurup, buzlukta bekletebilirsiniz. Not: Pizzam yanmadı. Sarı akşam ışığında çektiğim için o denli çıkmış😔 kusura bakmayın lütfen❤️🙏Afiyet olsun şimdiden.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alman Usulü Käsekuchen
Ton Balıklı Salata
Havuçlu, Cevizli Kek
Fit Bowl
Karamel Soslu, Biskivili Latteli Pasta
Patatesli Ekmek (VİDEOLU )
Hdabla | © 2025 |