Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak
Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 modül porsiyonluk somon fileto
Somon marinada için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 limon (ince yuvarlak dilimlenmiş)
Pesto sos için:
- 1 dolu avuç taze fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ limonun suyu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği (isteğe nazaran ceviz yahut dolmalık fıstık olur)
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan
️ Sunum için:
- Cherry domates (ikiye kesilmiş
- Yeşil kuşkonmaz (fırında yahut tavada zeytinyağıyla pişirilmiş)
- Mozzarella peyniri (küçük toplar ya da ufalanmış halde)
Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pesto sos için; Tüm gereçleri blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Ağır gelirse biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- Fırın tepsisinin tabanına limon dilimlerini yerleştirin.
- Somonları limon dilimlerinin üzerine oturtun.
- Marinada için zeytinyağı kırmızı toz biber ve tuzu kariştirin.
- Somonların üzerine sürün.
- Ardından her bir somonun üstüne çokça pesto sos sürün.
- Chery domatesleri tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15-2 dakika pişirin.
- Kuşkonmazları hafif fırında yada tavada yumuşak olana kadar pişirin.
- Servis tabağına kuşkonmazları dizin.
- Ortasına fırından çıkan somonları yerleştirin.
- Üzerine taze pesto sostan biraz daha gezdirin ve mozzarella peyniriyle süsleyin.
- Domatesleri etrafına serpiştirerek sunumu tamamlayın.
Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















