Kolay Ispanak Çorbası

Kolay Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak (ben kapalı hazır paket kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı un (dilediğiniz un olur. ben sağlıklı olması açısından yulaf unu kullandım)
  • 500 ml sıcak su (ortalama 2,5 su bardağı)
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt (lezzet açısından badem sütü çok yakışacaktır fakat ben olağan süt kullandım)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz (dilediğiniz tuz çeşidi olur, ben kaya tuzu kullandım)
  • İsteğe bağlı toz karabiber

Servis için:

  • Kabak çekirdeği (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı biber

Kolay Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak, havuç ve patatesi soyup ayıkladıktan sonra iri iri doğruyoruz. Akabinde derin bir tencereye alıyoruz.
  2. Sebzelerin üzerine un, baharat, tuz ve karabiber ek ediyoruz. Unu ekleyip, sebzelerle karıştırıyoruz.
  3. Sonra da ıspanak ve de su geliyor. Lakin ben donmuş ıspanak kullandığım için ıspanakları tüm sebzeler piştikten sonra ekledim. İsteyenler bu kademede ekleyebilir.
  4. Tenceremizi ocağa alıp, tüm sebzeler birbiri ile özleşinceye kadar ortalama orta ateşte 20 dakika kaynatıyoruz. Ben ıspanağı bu kademede ekledim. Ispanağı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra öbür adımla devam ettim.
  5. Blenderdan geçirip, zeytinyağı ve badem sütü ek ediyoruz. Bir taşım daha kaynatıp karıştırıyoruz. Kaselere sıcak sıcak servis ediyoruz.
  6. Ben kırmızı biber ve zeytinyağı ile süsledim. İsteğinize nazaran süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 💚.

Kolay Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni (Videolu)
Lokanta Usulü Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği
Miss Gibi Kokan Kabaran Limonlu Kek Tarifi
Balık Köftesi
Ev Yapımı Bisküvi Kremalı Cheesecake
Limonlu Mascarponeli Kek
Hdabla | © 2025 |