Yelpaze Poğaça

Yelpaze Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya (10gr)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4,5 su bardağı un ( kıvama göre)
  • Kaşar peyniri
  • Susam

Yelpaze Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş karıştırma kabına 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık süt eklenip maya ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta beyazı (sarısı en som üstüne), 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı su eklenip tekrardan karıştırmaya devam edilir.
  3. Unda eklenerek ele yapışmayacak halde kıvam alana kadar ekleme yapılır. Kabın üstü streç ya da poşetle kapatılıp 30 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp parmaklar yardımıyla daire formunda açılır.
  5. Hamurun köşesine gerçek kaşar peyniri konup, hamurun ortasına kadar kapatılır. Hamurun boşta kalan yarım hilal kısmı bıçak yardımıyla kenarlara gelmeyecek halde keşilir.
  6. Kesikler atılan kısım hamurun öteki peynir konulan kısmına kapatılır. Hamur yarım ay halinde esnetilip hal verilir. Yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye alınır.
  7. Tepsiye dizilmiş olan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ya da çörek otu eklenir. 180 derece fırında 20 dk pişirilir.

Yelpaze Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Sütlaç
Kfc Tarzı Kızarmış Tavuk Tarifi – ( Amerikan Mutfağı ) (Videolu)
Bulgur Pilavı
Muzlu Kek (İçi Islak)
Tatlı Patatesli Tavuk Sote
Amsterdam Sokaklarının Meşhur Cookiesi
Hdabla | © 2025 |