Güveçte Balık

Güveçte Balık Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet somon (farklı büyük balıkta olabilir)
  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Kekik
  • Tuz

Güveçte Balık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle güvecimizi yağlayalım.
  2. Patatesleri yuvarlak formda doğrayalım.
  3. Güvecimize dizelim.
  4. Soğanı yuvarlak doğrayıp patateslerin üzerine dizelim.
  5. Yıkadığımız balıkları üzerilerine koyalım.
  6. Biberlimiz büyükse ikiye üçe değilse tüm tüm balıkların ortasına yerleştirelim.
  7. Ayrı kaseye sosu için domates sosunu ve salçayı koyalım içine sarımsak rendeleyelim.
  8. Baharatını katalım.
  9. Yarım çay bardağından az su ekleyip karıştıralım.
  10. Sosu balıkların üzerine sürelim.
  11. Sürdükten sonra kalan sosa biraz daha su ekleyerek cıvıtalım.
  12. Diğer materyallerin üzerine dökelim.
  13. Damak tadınıza nazaran tuzunu dökelim.
  14. En son tereyağını küçük küçük keserek balıkların üzerine yerleştirelim.
  15. İlk 10 dakika 200 derecede sonra 180 derecede denetimli bi halde fırında pişirelim.
  16. Ben güveç kullandım fakat borcam ya da daha çok yapacaklar için tıpkı süreçler fırın tepsisinde de olabilir.
  17. Balığın lezzetini 2 ye katlayan bir tanım, deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.

Güveçte Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Şehriye Çorbası
Ezogelin Çorbası (Pratik)
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Lotus Cheesecake
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Gibi Limon Kokulu)
Hdabla | © 2024 |