Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )

Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon ( suyu içerisine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığından az zerdeçal
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri sos için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çok az su

Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alalım mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
  2. Rendenin küçük kısmı ile limon kabuğunu sarı kısımlarını rendeleyelim.
  3. Limon suyunuda kabukları ile birlikte yumurtanın içlerine ek edelim.
  4. Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, zerdeçal ve vanilyayı da ek edip karıştırıyoruz.
  5. Unu da eleyerek ekleyelim kıvam alana kadar karıştıralım ve pişireceğimiz kek kalıbını yağladıktan sonra kabın içerisine boşaltalım ve üzerine çizgi çekelim.
  6. Bıçak yardımıyla daha evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakalım.
  7. Bir su bardağının içerisine pudra şekerini ekleyelim ve bir fincan su ekleyip ağırlaşacak kıvama gelecek halde karıştıralım.
  8. Kekimizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım ve pudra şekerini üzerine gezdirelim servis yapalım. Afiyet olsun 🍋🤗🍋🍋.

Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik 2 Renkli Kek
Borcamda Gelin Pastası
Fırında Soslu Kanat
Kastamonu Ekşili Pilav
Etli Kuru Fasulye
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)
Hdabla | © 2025 |