Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon ( suyu içerisine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığından az zerdeçal
- 2,5 su bardağı un
Üzeri sos için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Çok az su
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alalım mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
- Rendenin küçük kısmı ile limon kabuğunu sarı kısımlarını rendeleyelim.
- Limon suyunuda kabukları ile birlikte yumurtanın içlerine ek edelim.
- Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, zerdeçal ve vanilyayı da ek edip karıştırıyoruz.
- Unu da eleyerek ekleyelim kıvam alana kadar karıştıralım ve pişireceğimiz kek kalıbını yağladıktan sonra kabın içerisine boşaltalım ve üzerine çizgi çekelim.
- Bıçak yardımıyla daha evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakalım.
- Bir su bardağının içerisine pudra şekerini ekleyelim ve bir fincan su ekleyip ağırlaşacak kıvama gelecek halde karıştıralım.
- Kekimizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım ve pudra şekerini üzerine gezdirelim servis yapalım. Afiyet olsun 🍋🤗🍋🍋.
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















