Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek

Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta (m boy)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 3 su bardağı un (370 gram)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday/mısır farketmez)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Herhangi bir meyve (ben taze çilek ve dondurulmuş 4’lü karışık meyve kullandım)
  • Kakaolu yapmak isteyen olursa 3 yemek kaşığı kakao ve ayrıyeten çeyrek su bardağı da süt ve sıvı yağ eklemeli
  • İsteğe bağlı göz kararı damla çikolata ( ben damla çikolata ve pul beyaz çikolata kullandım olmasa da olur )
  • İsteğe bağlı fındık, ceviz, badem (file badem çok yakışıyor) (ben birer avuç fındık ve badem kullandım/ olmasa da olur )

Labne dolgusu için;

  • 200 gram labne (alternatif süzme yoğurt kullanabilirsiniz)
  • 55 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta (m)
  • 1 paket şekerli vanilin

Kullandığım su bardağı 200 ml

Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı.

  1. Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp kenara alın.
  2. Yumurta, şeker ve vanilya köpük köpük ve ağır kıvam olana kadar 2-3 dakika çırpın.
  3. Üzerine sıvı yağ ve sütü döküp karıştırın.
  4. Unlu karışımı da ekleyerek karıştırın.
  5. Bir fırın tepsisini yağlayın (30×40 cm) ve hamuru eşit halde üzerine yayın.
  6. Labne, şeker ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Pişirmiyoruz!.
  7. Damla çikolata kullanacaksanız evvel damla çikolatayı kekin üzerine serpin.
  8. Sonra labneli karışımın yarısını kaşık yardımıyla kekin üzerine dökelim. Sırasıyla -kullanacaksanız- badem, ceviz, fındık, onun üzerine meyveler, onun üzerine -kullanacaksanız- pul beyaz çikolata ve en üste tekrar labne karışım olacak biçimde yayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst pişecek formda denetimli olarak 45 dakika pişirelim.
  10. Not: Her fırının ayarı farklı olabilir ben kendi fırınıma nazaran bu biçimde ayarladım. Siz kesinlikle pişirme etabında son dakikalara gerçek kürdan denetimi yapınız ❕.

Çoğu kere yaptığım ve yaptığımda çok beğenilen tanımım afiyet olsun sizlere 😋.

Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fransız Ekmeği (French Bread Rolls)
Çilekli Magnolia Tadında Kahvaltı
Airfryerde 2 Kişilik Sıcak Helva
Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Kıymalı Soslu Kaşarlı Patlıcan (Az Yağlı) (Videolu)
Çocuklar İçin Sağlıklı Puding
Hdabla | © 2025 |