Kabak Ve Havuç Tarator

Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt (süzme yada yoğurdun katı yerinden)
  • 1 çay kaşığı tuz (arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp,rendeleyin,suyunu yeterlice sıkın.
  2. Havuçları soyup rendeleyin.
  3. Tencereye kabakları,havuçları ekleyin.
  4. Beş dakika orta ateşte kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. Sularını çekince sıvı yağ ekleyin.
  6. Üzerine sarımsak rendeleyin.
  7. Beş dakika kadar daha kavurun. Soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra katı yoğurt ek edip karıştırın ve servis tabağına alın.
  9. Üzeri için zeytinyağını toz biber ile kavurup soğutup üzerine dökebilir.
  10. Üzerini ceviz ile süsleyebılırsiniz. Ben şimdilik sade yaptım.
  11. Yoğurt sulanmasın diye sosuda soğuduktan sonra üzerinde gezdirirseniz düzgün olur. Afiyet olsun….

Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata
Susamlı Kurabiye
Patatesli Tepsi Böreği
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Mısır Patlaklı Sağlıklı Gofret
Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2024 |