Sarımsaklı Pide
Sarımsaklı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Göz kararı tuz
- 80 ml ılık süt
- Çeyrek yaş maya
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 küçük kase kaşar peynir
Fırından çıkınca üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sarımsaklı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık sütümüzü oda ısısında erimiş tereyağı ve mayayı yoğurma kabına alıp homejen kıvam alana kadar karıştıralım.
- Daha sonra yumurtayı, şeker, tuz ve yavaş yavaş un ek edelim. Un markaya nazaran farklılık gösterebilir ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olması lazım.
- Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepside elimizde bir parmak kalınlığında açalım ve üzerine poşet örtüp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
- Daha sonra bıçak yahut farklı bir aletle biçim verelim.
- Sarımsağı rendeleyelim oda ısısında yumuşamış tereyağı, mayonezi, kekik ve ince kıyılmış maydanoza tuz ek edip hamurun üzerine sürelim.
- Ben kaşar peynir için rendelenmiş pide peyniri kullandım. İsteğe bağlı peynir kullanabilirsiniz.
- 170 derece fırında alt üstü kızarana kadar denetimli halde pişirelim.
- Pişen pidemize sıcakken bir fırça yardımıyla zeytin yağı sürelim, isteğe bağlı afiyet olsun.
Sarımsaklı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











