Protein Ekmeği

Protein Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram quark (veya süzme yoğurt)
  • 300 gram tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 kase su (ıslatmak için)
  • Susam ve ay çekirdeği içi (isteğe nazaran kavrulmuş yahut çiğ)

Protein Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba quark, tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu alın.
  2. Tüm gereçleri güzelce yoğurarak yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamuru istediğiniz büyüklükte cevizden biraz büyük kesimlere ayırın ve istediğiniz formda (top, baton, küçük ekmek) şekillendirin ve hafif üzerine bastırın.
  4. Şekil verdiğiniz hamur modüllerini evvel suya batırın, akabinde susam ve ay çekirdeği karışımına bulayın.
  5. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, üzeri kızarana kadar denetimli biçimde pişirin (yaklaşık 25–35 dakika, fırına nazaran değişebilir).

Protein Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sebzeli Çöp Şiş
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Kahvaltılık Peynir Domates
Kabak Çığırtma
Muzlu Pasta
Mini Boy Köstebek Pastası
Hdabla | © 2025 |