Kasap Köfte

Kasap Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım bardak soğuk su

Kasap Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı rendenin ince tarafıyla rendele sarımsakları ez ve geri kalan bütün materyalleri (su hariç) karıştır. Ben 25 dakika yoğurdum.
  2. 15 dk yoğurduktan sonra çok az soğuk su ekliyorum ve yoğuruyorum kıvamı cıvıkta olmasın çok sertte olmasın hoş yumuşak bir kıvam elde edeceğiz.
  3. Burda püf nokta hoş yoğurmak ne kadar uzun yoğrulursa o kadar lezzetli olacaktır. Buzdolabında 3-4 saat dinlenince daha hoş olur 👍🏻
  4. Ben porsiyon halinde yaptığım için o yüzden 35 gram ayarlıyorum siz nasıl isterseniz o biçimde hal verebilirsiniz.
  5. Derin dondurucuya alıyorum pratik oluyor.
  6. Tavada biraz yağ ile pişiriyoruz.
  7. Harcıma nazaran 35 gramdan toplam 25 tane çıktı.

Kasap Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Muzlu Dondurma
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Bonibonlu Çikolatalı İrmikli Tatlı
Paşa Böreği
Etli, Yumurtalı Soğanlama (Köy Tereyağlı)
Meyveli Cupcake
Hdabla | © 2025 |