Tavuk Tava
Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4-5 adet biber
- 7 adet arpacık soğan
- 3 adet domates
- 4-5 adet sarımsak
- 1 yarım tavuk ( iri doğranmış )
Terbiyesi için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 su bardağı su
Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları yıkayalım ve iri formda eşitçe doğrayalım. Tıpkı halde tavuğu da doğrayalım, zerzevatları tepsiye dizelim.
- Ayrı bir kase de terbiyeyi hazırlayalım. Salçayı, baharatları ve sıvı yağı kaseye ekleyip karıştıralım.
- Terbiyeyi sebzelerin üzerine dökelim ve karıştıralım, elimizle bastırarak tepsiye yayalım.
- Üzerine ıslattığımız yağlı kağıt yahut tepsi ile kapatalım. Evvelden ısıtılmış 210 derece fırına atalım. Yemeğimiz 1 saat piştikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alalım 30 dakika yağlı kağıtsız pişirelim.
- Pişen yemeği fırından çıkaralım ve yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








