Gerçek Islak Kek

Gerçek Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 yumurta (yumurtalar küçükse 5 adet)
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolata sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nutella
  • 60 gram kalıp çikolata

Gerçek Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için uygun bir kapta evvel şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Akabinde başka gereçleri ekleyip çırpıyoruz.
  2. Uygun pişirme kabını tereyağı yada margarinle yağlıyoruz. (ben 27*40 cm borcam kullandım).
  3. Pişirme kabına aldığımız kek harcını birkaç kere yavaşça tezgaha vurup ortada hava kabarcığı kalmamasını sağlıyoruz.
  4. 180 derece evvelce ısıttığımız fırında 25-30 dk pişiriyoruz. (ısı ve vakit fırından fırına değişiklik gösterebilir).
  5. Çikolata sosu için tüm materyalleri uygun bir tencerede çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kaynayınca altını kısarak birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  7. Fırından çıkan kekimizi 10 dk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra kürdanla delikler açıp dilimliyoruz.
  8. Ilıyan sosu her yerine gelecek biçimde döküyoruz. (kekin birinci sıcağı çıkmış olmalı ve sos da ılık olmalı!!)
  9. Sos döküldükten sonra dinlendirip en az 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Gerçek Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Sebzeli Tavuk Çorbası
Mısır Unlu Kaşarlı Kaşık Dökmesi
Tam Kıvamında Şekerpare
Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye
Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |