Gerçek Islak Kek
Gerçek Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 yumurta (yumurtalar küçükse 5 adet)
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nutella
- 60 gram kalıp çikolata
Gerçek Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için uygun bir kapta evvel şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Akabinde başka gereçleri ekleyip çırpıyoruz.
- Uygun pişirme kabını tereyağı yada margarinle yağlıyoruz. (ben 27*40 cm borcam kullandım).
- Pişirme kabına aldığımız kek harcını birkaç kere yavaşça tezgaha vurup ortada hava kabarcığı kalmamasını sağlıyoruz.
- 180 derece evvelce ısıttığımız fırında 25-30 dk pişiriyoruz. (ısı ve vakit fırından fırına değişiklik gösterebilir).
- Çikolata sosu için tüm materyalleri uygun bir tencerede çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısarak birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi 10 dk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra kürdanla delikler açıp dilimliyoruz.
- Ilıyan sosu her yerine gelecek biçimde döküyoruz. (kekin birinci sıcağı çıkmış olmalı ve sos da ılık olmalı!!)
- Sos döküldükten sonra dinlendirip en az 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂
Gerçek Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









