Kakaolu Muhallebi

Kakaolu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Piştikten sonra;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Kakaolu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alıyoruz, akabinde şekeri, kakaoyu, unu ve nişastayı koyup pişiriyoruz.
  2. Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı, vanilin ve çikolatayı koyup püre haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  3. Ardından küçük uzunluk kaselere koyup servis ediyoruz.
  4. En az 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

Kakaolu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak İmam Bayıldı
Karabuğday Kısır
Hazırını Aratmayan Vitamin Deposu Kavanoz Maması
Muffin
Kar Gibi Bembeyaz Gelin Tatlısı
Kısır
Hdabla | © 2025 |