Yumurtalı Patates
Yumurtalı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 2 -3 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Çay kaşığı ucu ile pul biber
Yumurtalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Tavamızı ocağa aldığımız ve ısıttığımız yağda karıştıralım ve hafif kızartalım.
- Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine tuz ekleyerek çırpalım.
- Patateslerimiz kızardıktan sonra üzerine baharatlarımızı ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Çırptığımız yumurtaları patatesin üzerine, her yerine eşit gelecek biçimde dökelim.
- Tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte, altı hafif kızarana kadar pişirelim.
- Bir kaç dakika sonra altı piştikten sonra düz bir kapak yardımı ile tavayamızı kapatalım ve çevirerek öteki yüzünü de pişirelim.
- Güzelce kızaran yumurtalı patatesi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun 😋
Yumurtalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















