Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 4-5 yaprak marul ya da kıvırcık
  • 3 yeşil soğan (sadece yaprağı)
  • 5-6 yaprak taze nane

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yoğurma kabına alıp sıcak suyu döküp üzerini kapatalım yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
  2. Süre sonunda salça ve domates püresini ek edip elimizle yoğuralım.
  3. Daha sonrasında nar ekşisi ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. En son olarak doğranmış yeşillikler ve zeytin yağını ek edip karıştıralım.
  5. İstediğiniz yeşillikle sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patates Paçası
Dondurmalı Çilekli Frozen (Videolu)
Peynirli Kolay Börek
Tahin Pare Tarifi
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tarif Defterinden
Evde Pizza Tarifi (Nasıl Yapılır
Hdabla | © 2025 |