Fırında Karışık Sebze Kızartması
Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 5 adet havuç
- 3 adet patates
- 3 adet kapya biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Kajun baharatı
- Tuz
Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeler düzgünce yıkanır.
- Havucun ve patateslerin kabukları soyulur.
- Bütün sebzeler parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine tuz, baharat ve zeytinyağı gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk pişirilir.
- Her yerinin düzgünce pişmesi için bir sefer spatula ile alt üst edilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
- İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir.
Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












