Fırında Karışık Sebze Kızartması

Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 5 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Kajun baharatı
  • Tuz

Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler düzgünce yıkanır.
  2. Havucun ve patateslerin kabukları soyulur.
  3. Bütün sebzeler parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesilir.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  5. Üzerine tuz, baharat ve zeytinyağı gezdirilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk pişirilir.
  7. Her yerinin düzgünce pişmesi için bir sefer spatula ile alt üst edilir.
  8. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
  9. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir.

Fırında Karışık Zerzevat Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Dolması
Sosunda Pişen Mantı
Mercimek Köftesi (Vegan)
Sütlaç
İki Renkli Nefis Kek
Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk
Hdabla | © 2025 |