Ev Yapımı Waffle
Ev Üretimi Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı süt (200ml-1 bardak)
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un(kontrollü ekleyelim pankek hamuru kıvamında olucak)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Muz
- Çilek
- En üste eritilmiş çikolata
Ev Üretimi Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabartma tozu ,vanilya ,un hariç gereçler bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır, kuru materyaller ek edilir.
- Sos sıkma şişesine ek edilir sos sıkma şişesi yoksa kepçe yardımı ile de olabilir.
- Önceden ısıtılmış yapışmaz krep tavası ya da öbür bir tavada ince ince sıkılarak üst tarafı göz göz olunca tavadan alınır.
- Servis edeceğimiz tabağa aldığımız hamurlarların üzerine muz ,çilek (arzu’yu bağlı meyveler) ek edilir .
- Üzerine benmari adabı erittiğimiz çikolata gezdirilerek servis edilir ben nutella erittim paket çikolata kullanıla bilinir.
- En üste isteğe bağlı fındık kırığı antep fıstığı üzere süslemelerde yapılabilir.
Ev Üretimi Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












