Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (soğuk olsun oda ısısında değil küp küp keselim)
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket kremşanti ( soğuduktan sonra)
Süslemek için;
- Muz
- Çilek
- Kivi
- Vişne
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremamızı hazırlayalım ,krem şanti hariç tüm materyalleri uygun bir tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan kremamızı ocaktan alalım üzerini streç yahut buzdolabına poşeti ile kapalım (üzeri kabuk bağlamasın) ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyelim.
- Hamuru için un ve nişasta hariç tüm gereçleri mikser ile çırpalım.
- Ardından nişasta ve unu ek edip güzelce yoğuralım ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda tart kalıbının büyüklüğüne nazaran hamurdan modüller koparalım ve kalıbın içine yerleştirelim .
- Kalın olmasın ortasına çatal ile delik açıp üstüne boş tart kalıbı koyalım.
- Biraz bastıralım, tüm hamur bitene kadar bu biçimde yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Pişen tartlarımız soğuduktan sonra kremamızı üzerine sıkalım ve dilediğiniz meyve ile süsleyelim. Afiyet olsun 🌸.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







