Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı
Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gr dana yada kuzu modül et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz( az olursa damak tadı izah nazaran ekleyebilirsiniz tuzunuzu)
- 4 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı yağ
Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi küçük küçük doğruyoruz, pilavı yapacağımız tenceremizde kavuruyoruz .
- Daha sonra içerisine bezelyemizide pirinçimizi de salçamızı ekleyip birlikte 2 yada 3 dk kavuruyoruz .
- Suyumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip pişmesini bekliyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂
Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











