Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 6 şu bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ alıp tel şehriyeyi kavuralım.
- Kızaran şehriyelerin üzerine sıcak suyu ek edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Terbiyesi için başka bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpalım, kesilmemesi için kaynayan şehriyelerden 2 kepçe kadar alıp çorbaya ek edelim. Ve terbiyemizi ekleyelim, şehriyeler pişip kaynayana kadar karıştıralım.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve baharatları karıştırıp çorbaya ek edelim ve 2/3 dk daha karıştırıp altını kapatalım.
- Eğer kıvamı size ağır geldiyse biraz daha şu ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun:).
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










