Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3–3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

  • 4 orta uzunluk elma (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz (1 avuç, dövülmüş)

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip tavaya alalım.
  2. Üzerine toz şekeri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Ocaktan aldıktan sonra tarçını ve cevizi ek edelim, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Şimdi hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini alalım.
  5. Vanilin ve kabartma tozunu da ekleyelim.
  6. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  7. Hamurun üçte birini üzeri için ayıralım. Kalan hamuru merdane ile açalım ve kalıbın tabanına yerleştirip kenarlarını yavaşça yükseltelim.
  8. Ben 25×25 yuvarlak silikon kalıp kullandım.
  9. 4. Soğuyan elmalı iç harcı eşit biçimde yayalım.
  10. Ayırdığımız hamurla şeritler kesip çapraz biçimde yerleştirelim.
  11. Dilerseniz kurabiye kalıplarıyla süslemeler de yapabilirsiniz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  13. Önceden ısıtılmış 170°c fırında, altı ve üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirelim.

Afiyetle yendi, hatta çaylar tazeleyip bir dilim daha alındı diyebilirim.

Umarım siz de dener ve sevdiklerinize ikram edersiniz. Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi kesinlikle bekliyorum.

Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Ekşisi
Gerçek Meyveden Narlı Lokum
Biberli Ekmek
Muhammara (Kahvaltılık Acuka)
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Ispanaklı Kremalı Tavuk
Hdabla | © 2025 |