Kayısılı Pankek (Bebeklere)
Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3-4 tane kuru kayısı
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu (kıvamına nazaran ekleme yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı konut imali yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru kayısılarımızı kaynar suya atıp haşlıyoruz (suyunu meyve suyu olarak verebilirsiniz) yumurtamızı bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Ardından yoğurdumuzu ekliyoruz unumuzu ek ediyoruz karbonatımızıda ekliyoruz.
- Haşlanan kayısılarımız alıp eziyoruz ezdikten sonra harcımızın içine alıyoruz bütün gereçlerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Tavaya zeytin yağımızı koyuyoruz ve pankeklerimizi pişirmeye alıyoruz, pişen pankeklerimizi tabağa alıyoruz. Minik yavrularımıza afiyet olsun.
Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






