Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük çay bardağı çiğ badem
- 1 küçük çay bardağı sarı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı su
Bademleri kavururken;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim. Yıkayalım, süzelim, tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı bir dk kavuralım.
- Sonra pirinci ek edip karıştıralım iki dk kavuralım, suyunu dökelim tuz, toz şeker, limon suyu döküp, karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yıkadığımız kuru üzümü küçük bir tencerede haşlayıp süzelim ,pilava katalım karıştıralım.
- Sıcak suda bademleri beş dk bekletelim. Kabuğu soyalım ,tavada kısık ateşte bademleri kavurup pilava katalım. Zerdeçalı serpip karıştıralım. Suyunu çekene kadar pişirelim. 10 dk demledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










