Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuskus
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 küçük çay bardağı taze bezelye
- 2 su bardağı su
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
Arzuya nazaran;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 tutam ince kıyılmış taze nane
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye bezelyeyi koyalım, üzerine kabuğu soyulmuş havucu patatesi minik kup doğrayalım. Bezelyenin üzerine koyalım. Hepsi birlikte orta ateşte 20 dk haşlayıp, süzelim.
- Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım. Haşlanmış zerzevatları ekleyip karıştıralım. Suyunu dökelim su düzgünce fokurdayıncaya içine kuşkusu döküp karıştıralım. Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
- Tekrar fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
- 10 dk demledikten sonra servis yapalım. Üzerine dileğe yeşillikleri koyabilirsiniz.
Not:Arzuya nazaran ölçüyü artırabilirsiniz.
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







