Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı(sarısı çöreklerin üstüne)
- Aldığı kadar un (Hamur yumuşak olacak, bardak 250ml)
İçi için;
- 1 kase tahin
- 3 yemek kaşığı tozşeker
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba maya, şeker ve tuzu koyup, üzerine ılık süt ve su karışımını döküp karıştıralım.
- Maya güzelce eridikten sonra 1bardak sıvı yağ, 2yumurta beyazını koyalım.
- Daha sonra unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
- Ne katı, ne cıvık, yumuşak bir hamur olana kadar unu ek edip yoğuralım.
- Üzerini kapayıp bir saat mayalandıralım.
- Tahin ve şekeri karıştıralım.
- Hamurdan kesimler alıp tezgahta elimizle açalım.
- Tahinli karşımdan çokça sürüp rulo formuna getirelim.
- Kendi etrafında döndürüp açma hali verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam serpip 200derecede pişirelim. Afiyet olsun😍.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
