Diyet Karnıyarık

Diyet Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 büyük dış sarımsak ya da 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 – şu bardağı domates sosu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 / 3 demet maydanoz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz biber
  • İsteğe bağlı kimyon, zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz

Diyet Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanları boylamasına çok ince olamayacak biçimde dilimleyip, iki tarafını da hafif tuzluyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine dizip çizikler atıyoruz.
  2. 180 derecede biraz yumuşayana kadar ön pişirme yapıyoruz öbür yanda soğanları küçük küpler halinde doğrayıp, yaklaşık 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok öldürmeden kavuruyoruz.
  3. Üzerine kıymayı ekleyip, parçalayarak kavuruyoruz çok pişirmeden tekrar küçük doğradığımız biberleri de ekleyip, bir beş dakika daha kavuruyoruz.
  4. Kapatmaya son dakika kala doğranmış cevizleri ve ince kıyılmış maydanozları ekliyoruz ve baharatları ekleyip, ocağı kapatıp kenara alıyoruz.
  5. Domates sosunu bir çorba kaşığı salça isteyen 1 tatlı kaşığı şekerde ilave ederek koyu kıvamlı olacak formda karıştırıp hazırlıyoruz.
  6. Yumuşayan patlıcanları alıp ortalarını tatlı kaşığı ile ezip çukurlaştırıyoruz harcı patlıcanlara paylaştırıp, sosu kenarlar tüm boşluklara yayıp, tekrar fırına gönderiyoruz tıpkı derecede bir 10- 15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻

Diyet Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Otlu Kırma Börek (Hazır Yufkadan)
Pankek
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |