Kremalı Bezelyeli Tavuk

Kremalı Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı zerzevat tozu (çeşni)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salça
  • 600 ml tavuk suyu
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı su ile karıştırılmış)
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 kase haşlanmış havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerzevat çeşnisi

Kremalı Bezelyeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 1,5 litre suyu alalım ve içine tuz, zerzevat çeşnisi ve tavuk etini koyup ocağa alıp 25-30 dakika kadar haşlayıp pişirin akabinde sosu hazırlamaya başlayın.
  2. Yayvan bir tencereye tereyağını koyup tavayı ısıtın üzerine salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurun, üzerine tavuk suyunu, kremayı ve suda açılmış nişastayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  3. Bu sosun içine haşlanmış bezelye ve havuçları ekleyin, baharatları ve tuzu ekleyin tuz denetimini yapın az ise ekleme yapın.
  4. Tavuk etlerini istediğiniz iri iri (ben halka dilim olarak dilimledim) dilimleyin ve sosun içine dizin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirip, akabinde ocaktan alın ve servise hazır, isteğe nazaran patates püresi eşiliğinde yahut makarna yada pilav ile servis edilebilir, afiyet olsun;)

Kremalı Bezelyeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırınsız Limonlu Cheseecake
Fransız Stili Deniz Midyesi
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Yılbaşı Kurabiyesi
Zencefil Kürü
Fit Mercimek Köftesi Ve Pancar Salatası (Düşük Kalori Muhteşem Lezzet)
Hdabla | © 2025 |