Tavuk Şiş (Videolu)
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk but eti, küp formunda kesilmiş
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber, tütsülenmiş (isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk but etinizi doğrayın.
- Marinesi için; gerekli gereçleri ve baharatları bir kabın içine alıp karıştırın.
- Etleri ekleyip, güzelce harmanlayın.
- Çöp şişlerinize etleri geçirin ve şişleri bu halde 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- İster ısıtılmış tavada ister mangalda artlı önlü kızartın.
- Ben tavada kızarttım, şişler kızarırken bir kaç kısım taze kekik ve 2 tatlı kaşığı tereyağı da ekledim tavaya. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









