Tavada Kuşkonmaz Tarifi (Videolu)
Tavada Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler (2 porsiyon için):
- 400 gram yeşil kuşkonmaz
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (25 gr.)
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limonun suyu
Tavada Kuşkonmaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazların alt kısmını 2-3 santim kesip, alın.
- Tavanıza yerleştirin. Üzerine limon suyu, su, tuz, karabiber ve tereyağını ekleyin.
- Tavanızı ocağa alın ve kapağını kapatın. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Çabucak sıcak servis edin.
İpucu:Yeşil kuşkonmazın uzun mühlet pişirilmesine gerek yoktur – ne kadar fazla pişerse o kadar lezzet kaybeder. Pişme müddeti kullandığınız kuşkonmazın kalınlığına bağlı.

Tavada Kuşkonmaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









