Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları

Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük kuru soğan
  • 6 adet yumurta akı
  • 237 ml bira
  • 100 ml su
  • 2 bardak un (250 ml’lik bardak)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Köri
  • Kajun

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları çok ince ve çok kalın olmayacak biçimde halka halka doğrayın. Artan modülleri yemek için küp küp doğrayıp, buzluğa atıp saklayabilirsiniz.
  2. Kestiğiniz halkaların iç tarafındaki soğan zarını elinizle ayırın (harcın daha âlâ yapışması için) bir tepsiye yahut kaba koyup, buzluğa kaldırın. Birbirlerine çok yapışık koymayın.
  3. Bir kaseye yumurta aklarını koyun. (artan yumurta sarıları ile sayfamdaki dondurma tanımını yapabilirsiniz) Biraz köpürene kadar blender yahut mikser ile çırpın ancak kar üzere olmasın.
  4. Üzerine bira ve su ekleyip, karıştırın. 2-3 dakika oda sıcaklığında bekletin. Un, nişasta, karbonat, baharatlar, sıvı yağ ekleyip düzgünce karışana kadar blenderdan geçirin.
  5. Buzluktan çıkardığınız soğan halkalarını harcın içine atın. Bir kaşık yardımıyla alıp, tek tek artlı önlü kızgın derin yağda kızartın. Servis yaparken, çok üst üste koymayın (çıtırlığı gitmesin) Afiyet olsun.

Not:Baharat ölçüleri isteğe bağlı.

Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafir Menüm 2
Anne Köftesi
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Çiçek Ekmek
Fırınları Aratmayacak Pastane Poğaçası
Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Elma Şekeri
Hdabla | © 2025 |