Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları
Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük kuru soğan
- 6 adet yumurta akı
- 237 ml bira
- 100 ml su
- 2 bardak un (250 ml’lik bardak)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı kırmızı toz biber
- Pul biber
- Köri
- Kajun
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları çok ince ve çok kalın olmayacak biçimde halka halka doğrayın. Artan modülleri yemek için küp küp doğrayıp, buzluğa atıp saklayabilirsiniz.
- Kestiğiniz halkaların iç tarafındaki soğan zarını elinizle ayırın (harcın daha âlâ yapışması için) bir tepsiye yahut kaba koyup, buzluğa kaldırın. Birbirlerine çok yapışık koymayın.
- Bir kaseye yumurta aklarını koyun. (artan yumurta sarıları ile sayfamdaki dondurma tanımını yapabilirsiniz) Biraz köpürene kadar blender yahut mikser ile çırpın ancak kar üzere olmasın.
- Üzerine bira ve su ekleyip, karıştırın. 2-3 dakika oda sıcaklığında bekletin. Un, nişasta, karbonat, baharatlar, sıvı yağ ekleyip düzgünce karışana kadar blenderdan geçirin.
- Buzluktan çıkardığınız soğan halkalarını harcın içine atın. Bir kaşık yardımıyla alıp, tek tek artlı önlü kızgın derin yağda kızartın. Servis yaparken, çok üst üste koymayın (çıtırlığı gitmesin) Afiyet olsun.
Not:Baharat ölçüleri isteğe bağlı.
Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







