Çilekli Tart
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gram tereyağı
- 8 tane çilek
- 3 yemek kaşığı nutella
- 2 yemek kaşığı file badem
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Meyveli sos
- Pudra şekeri
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; un hariç gerekli materyalleri bir ortaya getirin karıştırın, unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp buzdolabına 15 dakika bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru pişirme kâğıdına koyup ince açın. Üzerine tencere kapağı koyup kesin, kenardan kalan hamuru streçleyip buzluğa atın.
- Hamurun orta kısmına kase koyun bastırın. Kenan kısımlarına nutellayı sürün. Ortadan kesilmiş çilekleri yerleştirin. Buzluktan hamuru çıkartıp rendeleyin ve çileğin üzerine yerleştirin. Kaseyı kaldırıp ortada pizzayı kesiyormuş üzere dört taraftan kesin.
- Üçgen kısımları çilek üzerine koyup biçim verin. Üzerine yumurta beyazı sürüp file bademi serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından alın üzerine pudra şekeri serpin ve sosu dökün. Soğuk servis yapın.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















