Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dark kakao
Üzeri için;
- Damla çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sıvıları ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpıp, orta uzunluk borcama alıyoruz. Üzerine damla çikolata atıyoruz. 180 derecede 30 dk denetimli pişirelim.
- Kek pişerken sos materyallerini hepsini tencereye koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kıvam ve tat olarak daha hoş oluyor.
- Keki çıkardıktan sonra biraz dinlendirip sosla birleştiriyoruz. Kek ve sos ikiside ılık düzeyde olmalı çok sıcak olursa hamur olabilir. Buzdolabında 1 2 saat dinlendirelim afiyet olsun.
Not:Orta uzunluk yuvarlak borcam boyut olarak daha ülkü olabilir benimki biraz küçük oldu kek fazla kabarık kaldı.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










