Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan

Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kajun
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Bulamak için;

  • Mısır unu yahut galeta unu

Dip sos tanımı;

  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Kuru nane
  • Cheddar sos (hazır paket)

Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuklarını soyalım kök kısmına yakın yelpaze formunda yani kalın patates dilimler üzere keselim, dilerseniz başka başkada kesebilirsiniz.
  2. Un, nişasta, baharat ve su karışımına batıralım, akabinde mısır ununa bulayalım.
  3. Tavamızda ısınan kızgın yağa atalım, önlü artlı kızartalım yoğurtlu sosumuzuda hazırlayalım ve afiyet olsun.

Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Kedi Dilli Kolay Tramisu
Herşeye Uyan Muhallebi ( Yalancı Profiterol , Kadayıflı Muhallebi, Magnolia,Dubai Cup …)
Bebe Bisküvili Çikolata Soslu Kupta Muhallebi
Kırmızı Mercimekli Ekmek
Fırında Nefis Sebzeli Dolma
Hdabla | © 2025 |