Gül Reçeli
Gül Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram köy gülü
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı limon tozu
Gül Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Selamün aleyküm:)Öncelikle güllerimizi beyaz olan kısımlarını makasla kesiyoruz ve ayıklayıp, farklı bir kaba alıp, düzgünce yıkıyoruz ben iki kere yıkadım, yıkarken fazla bastırmayın gülleri ki yağı su da gitmesin.
- Yıkadıktan sonra süzgeçli bir kaba alın, niyet kurusun. Akabinde kuruyan gülleri yarım bardak toz şeker ile 1 çay kaşığı limon tozu ile bulayıp güzelce ellerimizle yediriyoruz sonra güller zati yaparken süzülecektir.
- Ardından üstü kapalı bir kap alıyoruz plastik olmamasına dikkat edelim cam yahut çelik kullanırsanız daha uygun olur buzdolabında 1 gün bekletelim, sonra şeker ile suyumuzu bir tencereye alıp kaynatalım, kaynamaya başlayınca 15 dakikaya yakın tekrar kaynatalım baklava şerbeti kıvamını alsın.
- Ardından gülleri ekleyip karıştırıp, kısık ateşte 30 dakikaya yakın pişirelim, pişirirken o kadar güzel ve hoş bir kokuya maruz kalıyorsunuz ki ben çok sevdim ve severek yaptım.
- Yoğun bir kıvam alınca, altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Sıhhat ve afiyetle:).
Gül Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













