Muhammara
Muhammara Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet orta/büyük uzunluk kapya biber
- 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket rondodan geçirilmiş etimek
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler yıkanıp, üzerlerine bıçakla çizik atılır.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında denetimli pişirilir, kabukları soyulur.
- Tüm materyaller rondoya konarak kıvam alıncaya kadar çekilir.
Muhammara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









