Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • Barilla lazanya
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet havuç
  • 1tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • Tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Zeytin yağı

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tere yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytin yağı ve soğanı ekliyoruz bir ölçü kavuruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı ekliyoruz ve biraz da kıyma ile kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış havuçlarımızı ekliyoruz havuçları da kavuruyoruz.
  3. Daha sonra tuz karabiber salça ve rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz ve 1 su bardağı su ekleyip, tavanın kapağını kapatıyoruz.
  4. İç harcımızı pişerken biz beşamel sosu hazırlıyoruz tereyağı ve unu tencereye ekliyoruz un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütümüzü ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz içerisine biraz da tuz ekiliyoruz.
  5. Şimdi bir borcama bir ölçü beşamel sos ekliyoruz üzerine kıymalı harç ekliyoruz ve lazanyaları diziyoruz tekrardan beşamel sos kıymalı harç bir ölçü kaşar peyniri ve lazanya ekliyoruz, tıpkı süreci tekrar ediyoruz.
  6. Ben 4 kat yaptım siz dilerseniz daha fazla kat yapabilirsiniz. Üzerine de çokça kaşar peyniri serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk denetimli bir halde pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tıklım Tıklım Doymalık Akşam Yemegi
Cevizli Yumuşacık Kek
Keşkek Yatağında Kuzu İncik
Diyete Ozel Bulgur Mantisi
Browni Kek
Güveçte Leziz Türlü Yemeği
Hdabla | © 2025 |