Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet patates
- 1 yemek tabağı mantar
- 1 adet domates
- Tereyağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü, patatesi, biberleri, domatesi, soğanı küp küp doğrayalım. Sarımsağı ezelim, mantarları yıkayalım tüm bırakalım.
- Bütün malzemeyi fırın kabına alalım.
- Başka bir kapta sos için olan malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine dökelim ve güzelce harmanlayalım.
- Üzerine küçük modüller halinde tereyağ koyalım.
- Islak yağlı kâğıdı ile fırın kabının üzerini kapatalım.
- 200 derece fırında 40 dk pişirelim. Daha sonra üzerinde ki kağıdı alıp, 15 dk daha pişirelim.
Afiyet olsun 😋
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















