Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü)

Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik buğday ( iri dövme mastava buğdayı derler burda)
  • 1-2 tatlı kaşığı terayağı

Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içine yoğurdu katın, içine suyu ek edin, ayran üzere çırpın.
  2. İçine buğdayı ek edin tuzunu ekleyip biraz karıştırın, ocağım altını açın, kaynayana kadar karıştırın.
  3. Kaynayıp ağırlaşmaya başladıktan sonra orta ara karıştırın.
  4. Suyunu çektikten sonra tadına bakın pişmişse yoğunluğunu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Suyunu büsbütün çekmesine gerek yok lakin ağır olmalı. Ocağın altını kapatın.
  5. Bir cezvede tereyağını kaynatmaya başlayın. Tereyağ köpürmeye başlayacaktır bir kaç sn sonra ocağın altını kapatın.
  6. Yemeği bir tabağa koyun ve üzerine kızgın tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.

Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Poğaça Tarifi
Kolay Poğaça Tarifi
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça
Lavaş Tostu
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |