Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 5 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ/ 50 gram
- 1 paket vanilya
- 1 kutu sıvı krema /200 ml
Bisküvisi için;
- 1 paket bisküvi
Karamel için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ/ 50-60 gram
- 1 paket sıvı krema
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için; tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip, karıştıralım. Ocağın altını açıp daima karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilya ekleyip, karıştıralım. Soğuması için 1-2 saat bekletelim.
- Karamel hazırlamak için; toz şekeri tencereye koyun ve hiç karıştırmayın, orta ateşte şeker büsbütün eriyip, koyu renk alana dek bekleyin. Akabinde 1-2 cins karıştırın, tereyağını ekleyin.
- Tereyağı eriyince üzerine kremayı ek edip karıştırmaya devam edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Muhallebiyi soğuduktan sonra kremayla birlikte 5-6 dakika mikser ile çırpın. Bisküviyi robotta çekin ve hazır edin.
- Kupların en altına bisküvi üzerine muhallebimizi ve tekrar bisküvimizi koyalım, üzerine tekrar muhallebisini koyup en son karamel sosu döküyoruz.
- Kenarlarını bisküvi ile süsleyip 1-2 saat dindirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







