Fıstıklı Helva
Fıstıklı Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fıstık
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı irmik
Fıstıklı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, su, şeker ve fıstığı bir tencereye alıp, kaynatalım.
- Sonra tereyağı sıvı yağını tavaya alalım, akabinde irmiği ve unu ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Son olarak sütlü karışımını yavaşça harcımıza ekleyerek karıştırmaya devam edelim, kıvam aldıktan sonra biraz dinlendirelim.
- Son olarak dondurma ile servis edebilirsiniz (ben kullanmadım)
Fıstıklı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







