Fıstıklı Helva

Fıstıklı Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı irmik

Fıstıklı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, şeker ve fıstığı bir tencereye alıp, kaynatalım.
  2. Sonra tereyağı sıvı yağını tavaya alalım, akabinde irmiği ve unu ekleyip güzelce harmanlayalım.
  3. Son olarak sütlü karışımını yavaşça harcımıza ekleyerek karıştırmaya devam edelim, kıvam aldıktan sonra biraz dinlendirelim.
  4. Son olarak dondurma ile servis edebilirsiniz (ben kullanmadım)

Fıstıklı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balon Bazlama
Sebze Mezesi
Çikolatalı Kurabiye
Ali Nazik (Kuşbaşılı)
Revani Samet Usulü
Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında )
Hdabla | © 2025 |