Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru derin bi kabn içine koyun suyu da dökün karıştırın streçle ağzını kapatın 10dk bekletin.
- Bekleyen bulguru açın karıştırın suyu emmiş olacak.
- İçine irmiği salçayı ve tüm materyalleri ekleyin yoğurun ,sıvı olmasın katıda şayet çok katıysa az su ekleyin çok sıvıysa da un ekleyin.
- Yoğurulan malzemeyi minik misket olarak yuvarlağın sonrada parmağınzıla basın şayet elinize yapışıyorsa çay tabağına biraz su koyun parmak uçlarınızı suya değdirip avucunuza değdirin tekrar hamuru alın form verin.
- Ortaboy tepsiyle 3 tepsi çıktı bende.
- Tepsiye un yayın yapışmasın, hal verdiğiniz köfteler dizin tepsiye.
- İsterseniz haşlayın isterseniz de yanmaz tavada yağda kızartın ben iki türlüde fotoğraf çekip paylaştım dilediğiniz üzere pişirebilirsiniz.
- Haşlarsanız tavaya yada tencereye bol su koyun kaynatın ,suyu içine 1 yemek kaşığı limon sıkın, tuz serpin karıştırın, haşlanırken yapışmıyor bu sayede.
- Kızartırkende bol yağda patates kızartır gbi kızgın yağa atın kızartın orda ateşte çevirin.
- Ben fazla yapıp soğuyunca birazını buzluğa atıyorum istediğim vakit çıkartıp soslayıp yiyoruz ailecekte çok seviyoruz.
- İsterseniz sadede yiyebilirsiniz isterseniz farklı soslayıpta soslu daha hoş oluyor ,yoğurt ,sarımsak çırpıp dökün üzerine yada kırmızı biber tereyağı koyun yada mayonez ketçap. Afiyet olsun.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





