Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 100 gram tereyağı yahut margarin ( oda ısısında)
- 2 su bardağı un (200 ml)
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
Kreması için;
- 3 su bardağı süt (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (hangisi olduğu fark etmez)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti (soğuduktan sonra eklenecek )
Üzeri için;
- 10-15 adet çilek (çilekler kararmasın diye jelatine batırabilirsiniz)
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun tüm gereçlerini bir kaba alıp, homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun, 10 dakika bekledikten sonra ne çok kalın ne çok ince olacak biçimde açın daha sonra bir kalıp yahut geniş ağızlı bardak yardımıyla yuvarlak halde kesin.
- Muffin kalıbının aykırısını yağlayıp, üzerine hamurları çanak olacak formda koyun, 150 derecede alt üst ayarda yaklaşık 15 dakika pişirin birinci sıcağı çıktıktan sonra hafif bir formda ittirerek kalıptan hamuru çıkartın.
- Kreması için; tüm materyalleri bir tencereye alın, bir çırpma teliyle homojen biçimde karıştırın daha sonra orta ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Daha sonra 15 dakika soğumaya bırakın orta sıra karıştırarak kabuklaşmasını önleyin.
- Hamur soğuduktan sonra krem şanti ekleyerek karıştırın.
- Daha sonra bir sıkma torbasıyla tartolet hamurunun içlerine sıkın üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
- Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır sonraki gün de yenebilir 🍰🍓
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











