Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şekeri
  • 3 su bardağı su

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dibi tutmayan bir tencereye yağları koyalım. Margarin eriyince üzerine 2 su bardağı buğday unumuzu koyalım.
  2. Kısık ateşte kızarana kadar karıştıralım. Rengi kahve rengine dönene kadar karıştıralım.
  3. Şerbeti kaynatıp, sıcak olacak formda helvanın üzerine dökülür.
  4. Kontrollü halde karıştırın. Şerbeti döktüğümüzde helvamız kısık ateşte uygunca şerbetini çekene kadar karıştıralım.
  5. Sıcakken form verip, konuklarınıza sunabilirsiniz.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lebeniye Çorbası
Kahvaltılık Veya Tatlı Niyetine Chia Puding
Karamelize Soğanlı, Köri Soslu Patates Salatası
Akşam Yemeği Menüsü
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi (Videolu)
İrmikli Rulo Baklava
Hdabla | © 2025 |