Cam Gibi Karameliyle Trileçe Tarifi (Videolu)

Cam Üzere Karameliyle Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker (yarısı yumurtanın beyazına yarısı sarısına)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Sosu için;

  •  1 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 2 paket krema

Kreması için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket krema

Karameli için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su

Üzeri İçin;

  • Beyaz çikolatalı sos

Cam Üzere Karameliyle Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Keki için; yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım. Yumurta beyazlarını biraz çırpmaya başlayalım ve hafif köpük köpük olmaya başlayınca içerisine tuzu ekleyelim.
  2. Ardından biraz kabarmaya başlayınca içerisine yarım su bardağı kadar şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim bütün şeker ekledikten sonra krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım kıvamı çok değerli, çok fazla çırpmayın katılaştıktan sonra mikserin ucunu kaldırıp bakın ve şayet ki havada kalıyorsa kıvamı tamamdır.
  3. Bu ortada biz de yumurta sarılarını çırpmaya başlayalım biraz çırptıktan sonra içerisine şekeri yeniden azar azar ekleyerek ekleyelim ve köpük köpük olup, rengi açılana kadar çırpalım rengi açıldıktan sonra içerisine kaynar suyumuzu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Bu biçimde güzelce kabardıktan sonra içerisine un kabartma tozu ve vanilyayı kesinlikle eleyerek 3-4 kez olacak formda ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe gelecek biçimde karıştıralım yeterlice karıştırdıktan sonra hazırladığımız yumurta beyazı karışımı da 4-5 kezde olacak halde azar azar ekleyip, yeniden dıştan içe olacak halde karıştıralım.
  5. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yahut borcamımıza güzelce kekimizi yayalım ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsiye tezgaha birkaç defa vuralım.
  6. Hava kabarcıkları çıktıktan sonra 150 derecede ılık olan fırınımıza koyalım ve yaklaşık 30-35 dakika kadar denetimli bir halde pişirelim.
  7. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartalım ve kekimizin büsbütün soğumasını bekleyelim.
  8. Bu ortada biz de krem şantimizi hazırlayalım toz krem şantinin içerisine kremamızı ekleyerek güzelce katı bir kıvama gelene kadar çırpalım ve kekimiz pişip, soğuyana kadar dolapta soğumaya bırakalım.
  9. Kekimiz büsbütün soğuduktan sonra zıt çevirip yağlı kağıdını çıkartalım ve tepsimize geri yerleştirelim. Akabinde sosumuzu hazırlamaya geçelim.
  10. Sosu için; şeker ve sütümüzü genişçe bir tencerenin içerisine alalım ve güzelce karıştıralım akabinde içerisine kremayı ekleyip hiç topak olmayacak halde karıştıralım.
  11. Tamamen soğuyan kekimizin üzerine bir kepçe yardımıyla güzelce dökelim. Sos çok fazla üzere görünebilir ancak hepsini çekecektir.
  12. Sosumuzu döktükten sonra kekimizin her yerini çatalla delelim her yerine sosun girmesini sağlayalım. Sosunu büsbütün çektikten sonra üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantili karışımı sürelim.
  13. Krem şantiyi sürerken hoş bir formda pürüzsüz olacak halde sürelim ve tepsinin üzerinde yaklaşık yarım santim kalınlığında bir boşluk bırakalım. Karamelimizi de oraya dökeceğiz.
  14. Karamelimizi hazırlayana kadar tatlımızı dolaba kaldıralım ve soğumaya bırakalım krem şantinin soğuk olması gerekiyor yoksa karameli döktüğümüzde krem şanti ve karamel birbirine karışacaktır.
  15. Karamel için; bir tencerenin içerisine toz şekerimizi dökelim ve ocakta hiç karıştırmadan tencereyin orta ara sallayarak şekerin hoş bir biçimde orta ateşte erimesini sağlayalım şeker büsbütün eridikten sonra bir spatula yardımı ile güzelce karıştıralım.
  16. Ardından kaynamaya başladıktan sonra içerisine kaynar suyumuzu dökelim. Kaynar suyu dökerken çok dikkat edin sıçrama olacaktır o yüzden yanmamak ismine kolunuza bir havlu yahut uzun kollu bir bluz giyerek dökmenizi tavsiye ederim.
  17. Kaynar suyumuzu döktükten sonra güzelce karıştıralım ve artık kaynama durduktan sonra, nişastayı 1 su bardağı kadar su ile açarak güzelce karıştıralım ve akabinde nişastalı karışımı da karamelimizin içerisine dökelim ve düzgünce karıştıralım karıştırdıkça karamel yavaş yavaş kıvam almaya başlayacak ve rengi açılmaya başlayacaktır.
  18. Hafif kıvam almaya başladıktan sonra altını kapatıp farklı bir kaba aktaralım. Bu etapta karamel çabuk da olabilir o yüzden daima bir kaşık yardımıyla daima karıştırarak birinci sıcaklığı geçene kadar 5-6 dakika kadar daima karıştıralım.
  19. İlk sıcaklığı geçen karamelimize tatlımızın üzerine güzelce dökelim ve bir kaşık yardımıyla yeterlice yayalım. Akabinde karamel donmadan çabucak görüntüdeki üzere beyaz çikolatayla uzun uzun şeritler yapalım ve bir kürdan yardımıyla çabucak bir aşağı bir üst olacak halde şekil verelim akabinde tatlımız hazır.
  20. Buzdolabında en az 6-7 saat kadar vaktiniz varsa bir gece kadar dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz çok lezzetli ve çok pratik bir tanım denemenizi kesinlikle tavsiye ederim denerseniz yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Cam Üzere Karameliyle Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Fırın Sütlaç
Tutmaç Çorbası
Zeytinyağlı Enginar
Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş)
Minik Kalıplarda Kek
Hdabla | © 2025 |